Ànima llibre: La ciutat de ningú / Dones: ficcions i realitats

Dijous, 9 de març del 2017
a les 12.25 del migdia,
al
Programa El Submarí

de la

 fons

conduït per la

Mariona Tomàs,

parlarem del llibre

La ciutat de ningúd’

Antoni Vidal Ferrando


publicat per

Editorial Meteora

Que n’han dit

* Racó de la paraula

i de

L’Exposició “Dones: ficcions i realitats” 

Museu d’Història de Catalunya – MHC (Barcelona)
Des del 3 de març fins al 28 d’abril

“Dones: ficcions i realitats” és una exposició que vol fer visible una interferència històrica i encara present en la vida de les dones: la relació conflictiva, incòmoda i complexa entre els models de feminitat normatius i les seves mateixes realitats, construïdes sota la pressió del sexisme i la cultura tradicional heteropatriarcal.

La mostra proposa un itinerari per alguns dels moments més emblemàtics, des de la postguerra fins a l’actualitat, en què es fa més palès el malestar de les dones davant els relats oficials i s’articula al voltant de tres grans blocs: el treball i els estereotips creats a l’entorn de les seves activitats laborals; la posada en escena de la participació social i política de les dones, i finalment, les narratives audiovisuals relacionades amb el cos, la sexualitat i l’amor.

La mostra s’emmarca al voltant de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, que aquest any 2017 fa èmfasi en l’apoderament econòmic de les dones en el mercat de treball. Des del Museu d’Història de Catalunya, amb la voluntat de treballar per la igualtat entre dones i homes, es presenta aquesta exposició sobre l’evolució de la representació femenina als mitjans de comunicació durant la segona meitat del segle XX.

La inauguració de l’exposició tindrà lloc el dimarts 2 de març a les 19 hores.

#DiaDones #DiadelesDones #IWD2017 #CorregimlaDesigualtat

Dates

Del 03/03/2017 al 28/04/2017

Horari

  • De dimarts a dissabtes: de 10 a 19 h
    · Diumenges i festius: de 10 a 14.30 h
    · Dilluns no festius: tancat

Lloc de celebració

Museu d’Història de Catalunya (MHC)
Pl. de Pau Vila, 3 (Palau de Mar)
Tel. 93 2254700
Barcelona (Barcelonès)
Web del Museu

 290 lectures totals,  1 lectures setmanals

Author: admin

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *