Ànima llibre: De l’espiritual en l’art, Vassili Kandinski / Final Nacional de Robòtica

Dijous, 2 de març del 2017
a les 12.25 del migdia,
al
Programa El Submarí

de la

 fons

conduït per la

Mariona Tomàs,

parlarem del llibre

De l’espiritual en l’artde

Vassili Kandinskitraduït per

Clàudia casanova
i

publicat per

Àtic dels Llibres

Que n’han dit

* Racó de la paraula

i de la

Final nacional de Robòtica

 Escola Vedruna Vall, diumenge 5 de març, de 9 a 2/4 de 6.

Vex Robotics Competition és una competició de robòtica educativa en l’àmbit internacional en la qual els estudiants, amb l’orientació d’un professor, han de construir robots innovadors per superar un repte, que és diferent cada any. Aquesta competició ofereix als joves una oportunitat per acostar-se de manera lúdica i divertida a la tecnologia i l’enginyeria. D’aquesta manera, aprenen i demostren la seva capacitat de resolució de problemes, alhora que desenvolupen competències personals.

Vex Robotics Competition abarca diferents franges d’edat tot creant diferents categories. En primer lloc trobem la primera categoria que s’adreça als nens d’entre vuit i catorze anys, aquesta s’anomena Vex IQ, en segon lloc trobem Vex Robotics Competition Middle & High School que inclou els adolescents d’entre 12 i 18 anys. Per últim, trobem els joves d’entre 18 i 23 anys, que participen en la categoria de Vex U.

Per tal d’arribar als requisits necessaris per guanyar la competició, cal tenir un bon equip que compleixi amb les necessitats del robot. Programadors que dissenyen a partir de programes d’ordinador l’estratègia a seguir, mecànics que construeixen l’estructura física del robot, pilots que s’encarreguen de controlar i guiar el robot durant el joc, i relacions públiques que tenen com a objectiu buscar promotors i promocionar-se a través de les xarxes socials. A més a més, s’ha de realitzar un quadern d’enginyeria on s’argumenta i es fa un seguiment de tot el procés d’elaboració del robot.

A l’escola Vedruna Vall, a primer i segon de batxillerat es dóna l’opció de cursar l’assignatura de robòtica. En aquesta, els alumnes es reparteixen les diferents tasques que comporta la construcció del robot. Trobem 3 equips a cada curs, on cadascun d’ells realitzarà les tasques descrites en l’apartat anterior amb l’objectiu d’executar el millor robot per aconseguir guanyar la competició.

La primera competició a la qual s’hauran d’enfrontar els alumnes del Vedruna Vall serà a Barcelona, a l’escola la Salle el pròxim 18 de febrer de 2017 on hauran de guanyar-se una posició a la final. Aquest any, l’escola Vedruna Vall tindrà l’honor d’organitzar la gran final nacional del Vex Robotics Competition a la mateixa escola, al carrer del Vall el 5 de març de 2017, que donarà la benvinguda a equips de robòtica d’arreu del món.

Web:

Robòtica Verduna

 

 284 lectures totals,  1 lectures setmanals

Author: admin

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *