Ànima llibre: Els 13 rellotges, James Thurber / Leonardo da Vinci: el geni i els invents

Dijous, 19 de gener del 2017
a les 12.25 del migdia,
al
Programa El Submarí

de la

 fons

conduït per la

Mariona Tomàs,

parlarem

parlarem del llibre

Els 13 rellotges 

Els 13 rellotges, James Thurber

de

James Thurber

James Thurbertraduït per

Clàudia Casanova

publicat per

Àtic dels llibres

Que n’han dit

* Racó de la paraula

i de la

Leonardo da Vinci: el geni i els invents

Leonardo da Vinci: el geni i els invents

La mostra presenta 40 enginys ideats pel geni universal Leonardo da Vinci

L’exposició presenta 40 màquines i enginys ideats pel geni universal Leonardo da Vinci, construïts a partir dels manuscrits, els esquemes, els dibuixos i les indicacions dels còdexs de Leonardo da Vinci. Alguns dels enginys són a mida real i d’altres a escala, però tots s’han construït amb els materials utilitzats a l’època i seguint els dissenys de Leonardo.

L’exposició consta de sis àmbits:

  1. Màquines interactives manipulables: un total de 16 peces que el visitant podrà fer funcionar combinant així l’experiència directa del funcionament amb l’exploració dels principis físics i mecànics implicats en cada una de les màquines.
  2. Aigua: les màquines i els invents de Leonardo extrets dels còdexs de Leonardo da Vinci referents a l’aprofitament de l’aigua, la navegació, la flotació i, fins i tot, els sistemes de salvament de persones.
  3. Aire: els coneguts dissenys d’ales articulades per simular la morfologia de les ales de les aus. Totes les màquines van acompanyades de les imatges dels dibuixos i els càlculs fets per Leonardo.
  4. Terra: els mecanismes d’enginyeria civil, com la creació de ponts, màquines per treballar al camp o bicicletes.
  5. Foc: els enginys destinats a la defensa i a la guerra, que inclouen màquines sorprenents com un tanc mòbil amb canons.
  6. Art: 10 reproduccions dels quadres més famosos de Leonardo.

L’exposició també presenta 9 hologrames, en 6 idiomes, on es poden observar les obres més interessants de Leonardo, les màquines en moviment o la tècnica utilitzada per pintar els seus quadres. S’ofereix també un interactiu 3D per tal de veure aparells en funcionament i visitar virtualment l’exposició.

L’exposició itinerant s’ha pogut veure a Roma, Viena, Istanbul, Berlín, Abu Dhabi i Dubai. El mNACTEC serà el primer museu del país on es podrà veure la mostra, que s’inaugurarà el 24 de gener de 2017.

 

 271 lectures totals,  1 lectures setmanals

Author: admin

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *